Houd op met negatief over jezelf denken en praten. Hoe? 1 tip die helpt.

Houd op met jezelf te straffen.

Jezelf te vertellen hoe slecht je wel niet bent.

Dat je niet goed genoeg bent.

Dat je nog zoveel moet doen.

Dat alles mis gaat bij jou.

Dat je dingen beter moet doen.

Dat je de lat die je voor jezelf hebt gelegd niet kan halen.

Dat je het allemaal niet redt.

Het is bullshit en het werkt voor geen meter om zo met jezelf om te gaan. En ook niet om zo naar jezelf te kijken. Je benadeelt jezelf hiermee en ook anderen.

Want wat ben je voor voorbeeld voor je kinderen als je zegt dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen en gelukkig moeten zijn maar ondertussen loop jij te zuchten en te steunen (hoeft niet letterlijk, lichaamstaal zegt een hoop) en allerlei dingen doet die je eigenlijk liever niet zou doen?

Wat ben je voor voorbeeld als vader die zegt dat je kinderen moeten genieten van het leven en zelf ben je altijd aan het werk?

JIJ hebt de wereld, jezelf en de mensen om je heen iets te bieden. Ja, dit klinkt misschien zweverig maar het is zo. Je hebt niet voor niets kwaliteiten, innerlijke en uiterlijke kenmerken en eigenschappen gekregen en ontwikkeld. Omdat je daar iets me moet/mag/kunt doen! Als je jezelf vertelt dat je niet goed genoeg bent of diep van binnen vindt dat je het niet verdient (steeds harder je best doen) dan lek je energie. Heel veel energie.

Wie en wat zou je zijn als je heerlijk veel energie had? Wel angsten had maar op een manier dat ze je scherp houden, niet stagneren? Wie en wat zou je zijn en doen zonder die negatieve gedachten? Zonder die hoge lat en zonder dat perfectionisme of neiging om het anderen maar steeds naar de zin te maken?

Daarom deel ik deze leuke uitdaging voor jou. Zet een andere bril op. Hoe? Luister naar deze podcast.

Niemand is erbij gebaat dat jij slecht over jezelf denkt of veel te streng bent voor jezelf.

Fijne dag!

Maak zelf een afspraak in mijn online agenda.