Handvat 13 – RET

Misschien heb je weleens van RET gehoord. Het staat voor: Rationeel Emotieve Training. De T wordt ook gebruikt als afkorting voor Therapie. Ik ben geen therapeut maar een coach en gebruik daarom de T van Training.

Over RET kan ik heel veel vertellen maar dat doe ik niet in dit handvat, anders wordt het wel heel veel. Ik introduceer RET hier omdat het je heel erg kan helpen je gedachten te onderzoeken en daarmee ook je normen, overtuigingen en angsten die weer sturend zijn in hoe je je voelt en reageert.

RET is niet zomaar een trucje. RET is trainen. Oefenen, oefenen en vooral doen. Je krijgt daarvoor van mij RET registratieformulieren die je kunt downloaden. Ik adviseer deze te printen, minimaal twintig stuks.

De komen de tijd ga je de drie letters van het alfabet heel vaak gebruiken. Waarom vertel ik je in deze audio.

Deze audio komt uit mijn online programma waarin je ontdekt wat je wilt in je leven (je richting bepalen).

Download het RET registratieformulier en print ‘m uit. Heb je geen printer, pak dan gewoon een leeg velletje papier waarop je eerst A. schrijft en daarachter de beschrijving van de feitelijke gebeurtenis. Daarna ga je naar B: gedachten en beelden. Daarna schrijf je C op: emoties en gevoelens en zo verder. Je neemt als het ware het tabelletje even over op papier.

De uitleg over RET staat op het formulier!

Gebruik dit voorbeeld van een ingevulde RET

Die vind je hier.