altijd aan staan

Sta je altijd aan? Zo krijg je rust in je hoofd

De vogeltjes fluiten en maken plannen om naar zonniger oorden te vertrekken. De buurvrouw ligt gestrekt op de bank heerlijk ontspannen te Netflixen.

Ergens op een Spaans terras zit iemand heerlijk te genieten van zijn cortado. Op de kaart, een stukje naar rechts, doen ze in Italië hetzelfde maar dan met een espresso en een glas water erbij. Kortom: er zijn mensen op aarde die heerlijk (kunnen) ontspannen, genieten en vooral in het NU zijn.

En jij?

Waar ben jij?

In je hoofd?

Een gebied waar je als je niet uitkijkt struikelt over de losse eindjes, to-do-lijstjes, wilde ideeën, onafgemaakte plannen, chaos en vooral gedachten die met een sneltreinvaart over elkaar heen denderen.

Volgens wetenschappelijk onderzoek hebben we – en dan heb ik het nog niet eens over een bovengemiddeld druk hoofd – zo’n 60.000 tot 70.000 (onbewuste!) gedachten per dag.

Daar lijken die Italiaan, de Spanjaard, de Graspieper en de Boerenzwaluw geen last van te hebben. Die zijn gewoon waar ze zijn. In het nu.

Tja, waar anders?

Zeg dat maar tegen het hoofd dat verdorie de hele dag door getriggerd wordt.

Maar toch…

In jouw hoofd zit ook een Spaanse Levensgenieter, een Italiaan die met alle aandacht van zijn espressootje geniet en een Boerenzwaluw die supermindfull zijn vleugels spreidt.

Maar… waarom lukt het dan niet om die kanten van jezelf ‘aan te zetten’ zodat ook jij met aandacht, plezier en bewustzijn van je leven kunt genieten?

Dat vertel ik je natuurlijk in deze podcast.

En jij? Sta jij ook altijd aan of heb jij het recept voor een rustig hoofd?