Relatiecoaching

Soms kom je er gewoon niet meer uit met zijn tweeën. Het ene stel maakt ruzie en het andere stel negeert elkaar of leeft samen als broer of zus. Sommige stellen zijn alleen nog maar vader en moeder en delen een huishouden met kinderen maar zijn niet meer in staat om elkaar als man en vrouw te zien.

Je bent moe. Boos ook soms. Je geeft hints maar die worden niet opgepakt. Je voelt je alleen, je moet alles alleen doen en voelt je niet gezien. Wat je ook doet, het is nooit goed.

Ooit verlangde je er nog naar om elkaar te zien

Ho! Stop!

Kun je je nog herinneren dat je ernaar verlangde de ander te zien? Weet je nog waarom je voor je partner viel? Waarom je verliefd werd? Mooi. Als je dat nog kunt, dan is er een mooie basis om te bouwen aan een relatie die weer goed voelt.

Lijkt die tijd simpelweg uit je geheugen te zijn gepoetst maar zou je wel graag willen dat het weer goed komt? Dat je relatie beter wordt? Ook dan is er een startpunt om nog wat van je relatie te maken.

Zie je het echt niet meer zitten en overweeg je je relatie te beëindigen? Is er nog twijfel of heb je geen idee hoe je erachter komt of je wel of niet door wilt gaan?

Waar je ook staat als het gaat om je relatie… er is hoop. Of dat nu is omdat je relatie nog kans van slagen heeft of omdat je wilt ontdekken wat beter is: blijven of gaan.

Relatiecoaching biedt uitkomst. Veel mensen hebben een beeld bij relatietherapie en dat is dat het zwaar is. Dat het moet terwijl je eigenlijk helemaal niet wilt. Dit komt ook vaak doordat een van de partners de behoefte heeft aan relatietherapie en de ander niet. Veel mensen hebben ook het idee dat er vervelende punten van hem of haar op tafel komen en dat er een schuldige gezocht wordt.

Bij relatiecoaching is dat niet het geval. Het woord is niet alleen anders: relatiecoaching in plaats van relatietherapie maar de sessies ook.

Wat mensen vaak willen en dat geldt voor allebei de partners is erkenning. Gezien worden door de ander. Vaak doen beide partners hun best en zijn ze er echt niet op uit om de ander het leven zuur te maken maar is ‘de koek gewoon op’. Ze hebben vanalles geprobeerd maar het werkt toch niet. Er is vaak boosheid en zelfs wrok. En er is ook nog het dagelijks leven want alles gaat door.

Ik heb oog en oor voor de belangen en wensen van allebei de partners. Ik onderzoek samen met hen hun drijfveren, verlangens en wensen. Ik maak mensen bewust van patronen. Van patronen die niet werken maar ook van patronen die wel werken. Ik geef tips en huiswerk. Huiswerk dat past bij allebei, bij de fase waarin jullie zitten en waar mensen in de praktijk nog plezier aan beleven ook. Tijdens de sessies wordt ook vaak gelachen en breekt het ijs vaak tussen de partners. Vaak zie ik dat mensen de tweede sessie al een andere houding hebben. Het gaat vaak ook niet alleen om de relatie maar ook om de mensen die in de relatie zitten. Hoe zitten zij in hun vel? Wat vinden ze van hun leven tot nu toe? Waar dromen ze van? Wat zijn hun idealen? Gaat het beter met allebei, dan gaat het vaak ook beter met relatie. Heb je al jarenlang een relatie, dan ben je allebei niet meer wie je destijds was. Soms groei je uit elkaar maar regelmatig kun je weer op dezelfde weg terecht komen. We gaan ook kijken naar gezamenlijke dromen en idealen en hoe je daar dan samen komt.

Wil je gewoon eens samen kennismaken of misschien wel (eerst) alleen? Bel (06 – 381 080 91) of mail me dan.