sterrenkubus

Weekendje fietsenhok

Slapen in een sterrenkubus

Afgelopen maandag besloten we spontaan dat we in het weekend een nachtje weg zouden gaan. Dit keer zou ik het organiseren.

Slapen in een sterrenkubus, dat leek me wel wat.  Ik zag ons al zitten op de veranda van de sterrenkubus met een vuurtje aan, dekentjes om ons heen, kijken naar de sterren, terwijl we diepzinnige gesprekken voeren. En zo reden we vrijdagmiddag naar Latrop, een Twents plaatsje in de buurt van Ootmarsum en Denekamp.

We parkeerden de auto op de parkeerplaats achter de boerderij van erfgoed Bossem. Toen Aaron uitstapte en naar de kubussen keek, kreeg hij spontaan de slappe lach. ‘Dat kan alleen jij regelen’, lachte hij. ‘We slapen vannacht in een fietsenhok!’ Ik begreep inmiddels wat hij bedoelde. De kubussen leken niet veel groter dan een Dixie zo op afstand.

We meldden ons in de boerderij. Het haardje brandde en de bonen voor onze cappuccino werden gemalen. Na onze cappuccino haalden we de spullen uit de auto zodat we ons konden installeren in de kubus.

Ik snap nu waarom boeren en boerinnen altijd met regenlaarzen rondlopen. Toen we naar onze kubus liepen, bleek het pad voornamelijk uit blubber te bestaan. Het moet een bijzonder gezicht zijn geweest om onze leren schoenen en laarzen in de blubber te zien zakken. Ik weet nu ook dat mijn laars niet helemaal meer waterdicht is.

’s Avonds aten we in een leuk restaurantje in Denekamp. Na het eten liepen we samen gezellig onder de paraplu terug naar de auto. Ik wist toen zeker dat mijn fantasie over het lekker buiten zitten onder de sterrenhemel met een dekentje om ons heen, geen werkelijkheid zou worden. Van een sterrenhemel was bepaald geen sprake. We zetten ons idee om buiten te gaan zitten overboord en nestelden ons in de tweepersoonshoogslaper. Het licht dat op de regendruppeltjes scheen zorgde ervoor dat het net sterretjes leken.

’s Morgens stond er een ontbijtmand voor de deur met speltbrood, croissantjes, eieren, yoghurt en lekker broodbeleg. Op de achtergrond loeiden de koeien afgewisseld met geluiden van zwoegende tractoren.

Ondanks dat onze sterrenkubus meer een regendruppelkubus leek, kunnen we je deze locatie van harte aanbevelen als je van natuur houdt, even lekker tot rust wilt komen in een landelijke omgeving én als je van heel erg bijzonder houdt. De kubussen zijn klein maar zo ingericht dat er alles in zit wat je nodig hebt. Het voelde als kamperen midden in de winter!

unnamed (1) unnamed image (1) image (2)