Fotoverslag Portugal, reis je mee?

Het wensenlijstje voor onze najaarszomervakantie bevatte dit jaar de volgende trefwoorden: mooie natuur, relaxen, lekker eten, huurautootje erbij en ergens heen waar we allebei nog niet geweest zijn. Onze eerste optie: New England in America bleek iets te ambitieus voor het aantal dagen dat we tot onze beschikking hadden. We vlogen met de muis over de kaart op ons scherm een flink eind naar rechts en toen een stukje naar beneden en zo kwamen we in Portugal uit. Daar waren we allebei nog niet geweest en het leek er heerlijk warm.

Maandag 29 september – vertrek uit Nederland

Eerst nog even met mijn dochter de sleutel ophalen van haar nieuwe appartement en de eerste spullen verhuizen. Om 12.30 uur zouden we wegrijden naar Schiphol en om 11.30 uur kom ik thuis binnenrennen om samen nog even de koffer te pakken. Daar zijn we inmiddels experts in. We reizen licht en nemen alleen het hoognodige mee. Op naar Schiphol, lang parkeren!

Je vliegvakantie begint natuurlijk met…

Vliegveldvoedsel

…vliegveldvoedsel: een tomatensoepje en koude pastasalade.

Met een volle maag stapten we aan boord van een kleurrijk vliegtuig van Transavia en vlogen we naar het laatste beetje zomer van dit jaar. Bestemming: Portugal, Algarve. Wij vlogen van Amsterdam naar Faro in 2 uur en 40 minuten en zetten om 19.45 uur Nederlandse tijd voet op Portugese bodem. We kregen een uurtje cadeau want daar was het pas 18.45 uur.

image

Ons verblijf: Quinta do Mel

We boekten al voor de derde keer bij reisorganisatie Eliza was here. ‘Waar iedereen rechts afslaat, gaan wij linksaf’ staat er op hun website en dat klopt ook wel. Voor ons geen Friet van Piet en opgaan in de massa. Liever zien we wat van de cultuur en wanen we ons even als tijdelijke bewoners van het desbetreffende land. Als je via Eliza was here boekt, dan kom je terecht in kleinschalige complexen, soms zelf midden in een authentiek woonwijkje. Je boekt altijd inclusief een huurtauto(otje).

IMG_5218Quinta do Mel, Portugal, AlgarveQuinta do Mel, Portugal, AlgarveQuinta do Mel, Portugal, Algarve

Zelfgemaakte jam, honing, thee en andere lekkere dingen

Dit keer vielen we voor een Portugese farm waar ze zelf honing, kruiden, kaas, thee, wijn en andere lekkere dingen verbouwen en maken: Quinta do Mel. Het ligt in het plaatsje Olhos de Água, zo’n vijf kilometer ten oosten van Albufeira. Ze hebben 10 ruime hotelkamers, elk met een ander design maar standaard met een moderne badkamer en ze hebben nog een appartement. Naast hotel is het ook een theehuis en restaurant. Gastvrijheid lijkt bij hen het codewoord; je voelt je er heel welkom en het voelt alsof ze met heel veel plezier dit complex runnen. Het eten is erg goed en gevarieerd. Je kunt kiezen uit verschillende soorten tapas of voor een vers bereide maaltijd op het terras waar je kunt genieten van de stilte (tel het geluid van de krekels niet mee) en de sterrenhemel.

Het ontbijt is geweldig! Elke dag verse jus d’orange, verschillende soorten vers fruit, eigengemaakte jam en honing en heerlijke broodjes. Aaron kreeg al de bijnaam Cappuholic vanwege de vele cappuccino’s die hij dronk. Onze ‘buren’ reisden met een kleintje van 8 maanden en ze vertelden dat er zelfs voor hun dochtertje vers eten werd bereid en vermalen tot een papje. Voor gezinnen met kinderen is het dus ook een aanrader.

Kwam je ‘s avonds terug van een uitstapje dan trof je een theekan aan met twee mokken en zelfgebakken koekjes. Elke dag een andere soort thee en andere koekjes. Zo leuk!

Dromen kan in Portugal en je kunt gewoon je ogen openhouden!

Bijvoorbeeld bij Praia da Marinha. Nietsvermoedend reden we rond in ons autootje. Waarheen wisten we ook dit keer niet, we wilden gewoon wat van de kust zien. En wat we zagen in het plaatsje Marinha, in de buurt van Benagil was een heel aangename verrassing. Onderstaande foto’s spreken voor zich.

Portugal, Algarve IMG_5192 IMG_5199 IMG_5203 IMG_5208 IMG_5202 IMG_5212 Portugal, Algarve Portugal, Algarve

Camera was klaar voor selfie, wij nog niet
Camera was klaar voor selfie, wij nog niet

Portugal, Algarve

Ah, gelukt, die selfie!

Golven in de Algarve

Portugal staat ook bekend om de vele golfbanen waar je naar hartenlust een balletje kunt wegmeppen. Wij huurden clubs en kochten ter plekke een paar ballen. Bij Balaia, vlakbij ons hotel, kun je zonder reservering terecht en je kunt je er de hele dag vermaken. Je mag zo vaak golven als je wilt voor een vaste prijs. Dat hebben wij niet gedaan omdat het weer was waarbij een zonnesteek op de loer lag.

Balaia golf, Portugal, Algarve

Wendy golf Portugal Aaron golf Portugal

Lezen, terrasjes pakken, hangen bij het zwembad, lopen langs de kust

Wat we nog meer deden? Lekker luieren bij het zwembad, lezen, latte’s drinken op leuke terrasjes (in het havenstadje Vilamoura kun je leuk zitten, alleen jammer dat een hond op straat poepte en de wind onze kant opstond), rondhangen in Albufeira en lekker lopen langs de kust.

Bloggen in Portugal

Bloggen in de vensterbank, dat kan ook.

Quinta do Mel, Portugal, Algarve Portugal, Algarve Portugal, Algarve  Portugal, Algarve   Portugal, Algarve Quinta do Mel, Portugal, Algarve Quinta do Mel, Portugal, Algarve Relaxen aan zwembad

Nou weer verder fantaseren over de volgende reis!