Belemmerende overtuigingen

Gebruik jij deze woorden die stress en negatieve emoties veroorzaken?

In mijn coaching en bij het lezen en luisteren van ingezonden huiswerk in mijn online academy, let ik altijd op de letterlijke woorden die iemand gebruikt. Ik kan daar zoveel uithalen!

Mensen zijn zich meestal niet bewust van hun gedachten en zeker niet de exacte woorden die zij gebruiken. Vaak zelfs zijn er steeds terugkerende patronen. Geen probleem als het voor jou ‘functionele’ patronen zijn, maar vaak is dat niet het geval.

Ik zeg ook vaak: ‘Je dominante gedachten bepalen je realiteit’. En gedachten bestaan natuurlijk uit woorden. Je hoeft helemaal niet druk bezig te zijn met het ombuigen van negatieve gedachten of overtuigingen. Je kunt simpelweg je woorden veranderen.

Verander je woorden en je verandert je realiteit.

Hoe je dat dan doet, vertel ik je in deze podcast.

En natuurlijk…. de kracht van woorden zie je ook terug in relaties. De relatie met je partner, kind(eren), collega’s, vrienden, vriendinnen, familie of buren.

Bepaalde woorden kunnen je relatie verdiepen, verbeteren maar ook schade toebrengen. Bijna niemand heeft geleerd te praten en te luisteren op een manier die voor jou (en de ander) werkt. Het hebben van de juiste tools en vaardigheden, kan daarom de communicatie in je eigen hoofd, de manier waarop je tegen jezelf praat verbeteren maar ook met andere mensen. Ik kan je hiermee laagdrempelig helpen. Kijk maar eens hier.

Luister hier de podcast over woorden die stress en negatieve emoties veroorzaken