te druk

Ben jij druk, druk, druk? Te weinig tijd? Last van de kip-zonder-kop-dagen?

Hoi, daar ben ik weer: Dex de hond van Wendy. Dank jullie wel voor al jullie berichtjes, complimenten en aanmoedigingen toen ik jullie vertelde dat ik Wendy’s boek aan het schrijven ben. Daarom blijf ik het doen.

Vandaag wil ik het met jullie hebben over iets wat ik zelf echt enorm lastig vind omdat ik het niet zo goed snap. Jullie hebben te weinig tijd. En jullie willen ook altijd meer geld, dat ook. Dat geld willen jullie vooral omdat je dan meer tijd kunt hebben.

Ik kan best goed nadenken maar daar houdt het toch wel een beetje op.

Ik dacht dat het eraan lag dat ik een hond ben. Dat ik daarom niet snap wat jullie nou precies bedoelen met te weinig tijd hebben maar Wendy zegt dat het mensenbrein het ook niet snapt.

Ik denk dan: ‘Waarom zeggen jullie het dan?’ Maar goed, jullie schijnen heel veel dingen te zeggen die jullie niet bedoelen.

Ze zegt trouwens dat je helemaal niet meer tijd kunt krijgen. Het is niet te bestellen bij bol.com of bij de bakker die trouwens wel erg lekkere gebakjes heeft die ik niet mag. Da’s misschien wel leuk om te vertellen. Wendy had laatst hele lekkere gebakjes gehaald voor haar gezin zoals ze mijn mensen noemt. Dat zijn Aaron (mijn echte baas), Lisa, Luca, zijzelf en haar schoonzoon (wat ik dus ook een apart woord vind, want wast hij zich dan vaker?). Vijf gebakjes dus. Nu komt het:

Ze was weer afgeleid. Dat komt door haar creatieve brein zegt ze zelf maar ik zou het gewoon chaotisch noemen maar dat geeft niet. Als ze dingen uitstelt, zegt ze ook weleens dat dat strategisch lui is. Goed. De gebakjes. Die heeft ze dus in de auto laten liggen. Vergeten. Een paar dagen later, zag ze het zakje op de achterbank van haar auto liggen. Was één vieze bende, zoals zij dat noemde. Vond ik niet! Vertel ik zo.

Ze legde het zakje bij de voordeur om ‘later mee te nemen naar de container’. Dat was denk ik ook strategisch lui. En ik was strategisch slim! Ha! Ik heb de zak meegenomen naar het grasveld en toen zag Wendy mij. Zij rende naar buiten, ik eten, eten, eten. Zoveel als ik kon! En dat was best veel. Ze trok het zakje uit mijn bek. En toen ging ze dus wel meteen naar de container.

Ze vond zichzelf toen ‘een beetje dom’ en ‘onverantwoordelijk’ want voor hetzelfde geld was het chocola geweest en dat mag ik niet. Wendy wel want die eet dat graag.

Maar goed. Je ziet, ik doe niet aan tijd want anders was deze tekst wel een stuk korter geweest en was ik ‘meer to the point’ zoals jullie dat zeggen.

Nou ja, misschien is het dan nu toch wel tijd om te zeggen waar het vandaag om gaat: wil jij ook meer tijd? En waarschijnlijk ook meer geld? Dan moet je toch echt even deze podcast luisteren.

Doei!

O hier is haar online programma zodat jij ook kunt leven op basis van jouw waarden (en daar dus ook de tijd voor maakt).  Ze zei tegen mij dat je dan ook een cadeau krijgt, namelijk deze krijg je er gratis bij.

Luisteren kan hieronder, Wendy heeft de tijd genomen het voor jullie hieronder te zetten