Voor jezelf kiezen

Als je niet luistert naar wat je echt nodig hebt

In deze podcast laat ik me van mijn slechtste kanten zien. Kanten die ik verafschuwde bij mezelf. Ja verafschuwDE in de verleden tijd omdat ik heb geleerd dat het slim is om naar je schaduwkanten te luisteren… Iets met: ‘What you resist persists’ aldus Carl Jung.

Even terug naar mijn schaduwkanten. Kanten van mezelf waar ik écht niet trots op ben. Kanten waar ik me bij andere mensen aan irriteer(de). Ja, ook dat in de verleden tijd omdat ik ook geleerd heb, dat je er net zo goed lessen uit kunt halen.

Oké welke kanten heb ik het dan over? Klagen, doen alsof je een slachtoffer bent en lopen zeiken (sorry voor het woord).

Ieh.

En daar kwamen ze een paar maanden geleden in onze vakantie notabene. Alle drie. Het was even niet zo gezellig in mijn hoofd en voor mijn omgeving was ik ook niet zo’n feestje.

Misschien dat ik er daarom achter kwam dat ik deze podcast helemaal niet gepubliceerd had. Schaamte denk ik.

Maar ja, mijn missie om mensen te inspireren zo enorm dat ik me daar overheen zet. Ondanks alle waarschuwingsacties van mijn innerlijke criticus die het liefst deze podcast in de fik had gestoken.

Bij deze dus de podcast waarin ik je vertel wat er kan gebeuren als je kanten én persoonlijke waarden van jezelf te lang verwaarloost.

Ook gaat deze podcast over verstoten kanten en schaduwkanten. Maar dat had je waarschijnlijk al wel begrepen. 😉

Spreekt Voice Dialogue je aan? Kijk dan eens hier.

Persoonlijke waarden