Healthcoaching

De meeste mensen weten wel wat ze moeten doen om gezond te leven. Ook jij weet ongetwijfeld hoe je af moet vallen, dat je op tijd naar bed moet om overdag lekker scherp te zijn en dat je je van patat en chips echt niet beter gaat voelen. Ook weet je heus wel dat stoelzitten of bankhangen niet meetelt als voldoende beweging. Toch lukt het vaak niet om gezond te leven, af te vallen, voldoende te slapen of te stoppen met roken.

Kijk… en daar kom ik in het verhaal als jouw toekomstig healthcoach. Ik ga jou vooral helpen met het mentale stuk. De oorzaken waarom jij niet in beweging komt, koekjes in je mond blijft stoppen, die sigaretten blijft kopen en niet van die bank af kan komen, zitten in je hoofd. Het doorbreken van slechte gewoonten is soms zooo lastig! Je yogamatje ligt stof te happen, je kettlebell staart je treurig aan vanwege een gebrek aan aandacht en je vingers zijn alweer geel met rode spikkeltjes omdat ze in de zak met chips zijn beland.

Tot vandaag! Want:

Ik ga jou helpen om af te slanken, gezonder en bewuster te eten, te stoppen met roken, meer te bewegen, kortom: dingen te doen en te laten die ervoor zorgen dat jij je fit, energiek, blij en gezond voelt. Voor specifieke problemen bied ik oplossingsgerichte coaching waarbij mensen vaak met 1 of 2 sessies al klaar zijn maar bij healthcoaching gaat het vaak om trajecten die wat langer duren. We spreiden de coaching over de tijd die jij nodig hebt om daadwerkelijk tot de verandering te komen die jij wilt en… om het vol te houden. Dat betekent echt niet dat je vastzit aan een hele reeks sessies. Dit betekent in de praktijk vaak dat we starten met een persoonlijke sessie waarbij ik je kan zien. Ik wil het liefst zien hoe je in je vel zit, hoe je houding is, hoe je praat en op welke ‘dingen’ ik jou kan triggeren (dat klinkt eng, maar is een positieve ervaring!) Dit kan uiteraard ook via Skype, Facetime of Google Hangout hoewel ik wel een voorkeur heb voor een echte ontmoeting.

Omdat het veranderen van je gedrag (want dat is waar het hier om gaat) tijd kost en je er dagelijks mee bezig moet zijn, ondersteun ik je gedurende een bepaalde periode op een manier die jou gaat helpen. Sommige mensen hebben aan een Whatsappje of mailtje genoeg, sommige mensen willen regelmatig even bellen omdat dat helpt. We kijken samen naar de manier die voor jou past. Zowel praktisch als financieel want coaching kost nu eenmaal geld. Wist je trouwens dat dit, hoe gek het ook klinkt, ervoor zorgt dat mensen zich extra willen inzetten? Omdat je geld investeert, wil je er iets voor terug en dan blijkt dat mensen veel meer inspanning verrichten dan wanneer het gratis is. Overigens, als we een traject met elkaar afspreken, ben je altijd voordeliger uit dan wanneer je losse sessies boekt.

Je bent niet voor niets op deze pagina terecht gekomen, dus: kom maar op met je probleem als het gaat om een gezond, fit en slank leven. Laat me horen wat jij nu het allerliefst wilt op het gebied van een gezond lichaam en leven. Mail me hiervoor of vul onderstaand formulier in. Je krijgt dan van mij een reactie.