Vrouwenworkshop groep 1 – 5 februari

Hoe oefen je met je kanten in de praktijk?

De enige manier om wat te hebben aan de workshop en dingen te veranderen in je leven, is ermee te oefenen in de praktijk. Makkelijker gezegd dan gedaan, jullie hebben het allemaal druk zat met de dagelijkse dingen én ons brein is geprogrammeerd om zoveel mogelijk dingen op de automatische piloot te doen. Nieuwe gewoonten aanleren is dus iets waar je brein weerstand tegen biedt. Hoe je daar dan wel mee omgaat? Bijvoorbeeld door de stapjes klein te maken en ze te koppelen aan al bestaande gewoonten in je leven. Een tip is dan ook om de filmpjes te beluisteren (kijken vraagt meer energie) tijdens je ontbijt, kopje koffie, onderweg van of naar je werk, je haar of make-up doen en vooral stap 1 te gaan doen. Die is simpel en vraagt alleen maar om af en toe even bewust te zijn van je eigen gedrag. Hoe, dat leg ik je uit in onderstaand filmpje.

Hoe onderzoek je je eigen kanten om jezelf te helpen?

Ik legde je twee manieren uit om je eigen kanten te onderzoeken, zeker wanneer je merkt dat er een blokkade is zoals twijfel, dat je niet verder komt of dat je ergens last van hebt. Dan is het zaak om zowel de kant te onderzoeken die zorgt voor twijfel als de kant die je juist verder helpt, denk aan je zelfverzekerde kant. Ik zal af en toe even wat praktijkvoorbeelden delen om je daarbij te helpen. Een gesprekje met je kanten duurt in de praktijk ongeveer 5 tot 10 minuten. Het is een makkelijke manier om je eigen patronen en niet constructieve gedrag te doorbreken. Doe je dit regelmatig, dan wordt het een gewoonte en dan zul je merken dat je resultaten in je leven en relaties bereikt die je eerder niet had durven hopen. Je activeert kanten in jezelf die er gewoon zijn maar waar je nog te weinig gebruik van maakt. Je hoeft dus niet eens nieuwe vaardigheden te leren! Daarom is dit één van de makkelijkste technieken om te doen. Maar… je moet het wel doen en ermee beginnen te oefenen. Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Zo simpel is het.

In gesprek met de innerlijke criticus van Wendy

Ik deel meteen een audio met jullie waarin ik voordoe hoe je in gesprek kunt gaan met je kanten. Eén daarvan is mijn innerlijke criticus.

Mijn inspirerende kant zegt: ‘Zeg ze meteen even dat ze zich kunnen abonneren op je Youtube kanaal. Als je dat ding niet promoot dan blijft het een beetje hangen op die dertig mensen hè?’ Dusse: als je het leuk vindt tips en voorbeelden uit de praktijk te zien of luisteren, abonneer je dan even op mijn Youtubekanaal.

Terugblik op de workshop

Hoi allemaal!

Ik hoop dat jullie terugkijken op een leuke en interessante avond. Mijn ochtendmens zei gisteravond tegen me: ‘O dommie (innerlijke criticus bemoeit zich er ook mee): heb je het toch weer uit laten lopen! Morgen gaat de wekker weer om 6 uur en jou kennende ben je nu hierdepieper en slaap je de komende uren niet. Morgen heb je meteen coachgesprekken en dan zit je daar met maar een paar uur slaap.’

Dit zijn dus de gesprekken die in ons hoofd plaatsvinden. Sommigen van jullie weten het al: we hebben 60.000 tot 70.000 gedachten per dag (!) en die zijn op 1.000 na allemaal onbewust! Dat zijn dus ‘de stemmen’ in ons hoofd. En die lullen de hele dag door en zeggen ons vaak dezelfde dingen als gisteren, eergisteren, vorig jaar… etc.

Als ik geluisterd had naar die stem (innerlijke criticus en ochtendmens), dan was ik gefrustreerd geweest dat ik inderdaad pas heel laat sliep. Ik heb ook nog een andere stem en die zei: ‘Geen probleem, ga gewoon lekker liggen, pak een boek erbij, je valt vanzelf wel in slaap. Je hebt al zo vaak met weinig slaap goede coachings en trainingen gegeven, dat lukt je morgen ook. Je hebt namelijk ook geestelijke energie opgedaan en je hebt nog voldoende over om scherp en geconcentreerd te zijn.’ Deze stem is al veel minder en heeft gelijk. Deze stem zegt ook tegen mij: ‘Je hebt tussen de coachings door genoeg tijd om lekker te doen waar je zin in hebt. Daardoor laad je ook op.’

Ik vul deze pagina de komende dagen aan met informatie, handvatten en voorbeelden waar jullie wat aan hebben in de dagelijkse praktijk. Jullie hoorden van Marleen hoe zij haar ikken in haar dagelijks leven leert kennen en in weet te zetten. Soms is ze zich er even niet bewust van maar als ze dat wel weer doet, zoals gisteren na de brand in de boerderij van haar zus, dan helpt haar dat enorm! En fantastisch om te zien hoe ze steeds meer ontdekt en gebruik maakt van kanten in zichzelf die de laatste tijd wat minder in actie waren. En dat ze de kanten best mist. Leuk nieuw vraagstuk. Zij heeft ook een kant in zichzelf die haar gaat helpen met de vraag: ‘Hoe kan ik die kanten die ik zo waardeer en die mijn plezier geven meer gebruiken in mijn dagelijks leven?’

Vandaag allereerst de boekenlijst, foto’s van mijn aantekeningen én een audio waarin ik in gesprek ga met mijn innerlijke criticus. De rest volgt de komende dagen. Zoals beloofd, houden we jullie ook op de hoogte van onze plannen. Ik ga eens kijken welke kanten van ons hierbij kunnen helpen. 😉

Ik wens jullie een fijne dag en groetjes aan al jullie persoonlijksheidskanten. Enne… het grappige is, ik heb gisteren al veel kanten van jullie tussendoor zien piepen. Ik observeer van nature mensen en groepsdynamieken en ik zie dan heel veel gebeuren. Ik vul niet in wat dat is, maar ik zie gewoon veranderingen in lichaamstaal, houding en gedrag gedurende de avond. Jullie zagen het ook allemaal gebeuren bij Christy. Misschien heb je het verschil in lichaamstaal en houding wel gezien op de verschillende plekken. Ga dat bij jezelf ook maar eens voelen/waarnemen.

Boekenlijst

Heb je een lezer, onderzoeker, coach, filosoof of bijvoorbeeld denker in je bus? Dan raak je mogelijk opgewonden (ik wel, ik kan uit mijn dak gaan in een boekenwinkel) van boeken. Frederieke tipte ons allemaal over boeken van Jan Geurtz, die heb ik ook toegevoegd. Frederieke: je vertelde dat het je zoveel inzichten heeft gegeven, dus ik neem graag je tips over.

Hé, dat lijkt wel op een lijstje van bol.com. Dat klopt. Ik ben affiliatepartner bij bol.com. Dat betekent concreet: bestel je het boek via één van de links hieronder, dan krijg ik een klein percentage van de verkoopprijs. Jij betaalt niet meer hierdoor! Je betaalt dezelfde prijs als wanneer je het zelf via bol.com bestelt.


Flappies

Je wilt niet weten hoe we het ding Sillies in hebben gekregen maar het is gelukt. Ik heb het over de flipover met die flappen waar ik tot twee keer toe een beetje ruzie mee had. Hieronder vind je de foto’s van de flapps die we gisteren gebruikt hebben.

Gerelateerd