Wendy

Waar is het voor?

Met de Denkpetten van De Bono leer je om een probleem, idee, situatie, dilemma, vraagstuk of wens (nader te noemen vraagstuk) vanuit verschillende perspectieven te bekijken.  Je leert genuanceerder te denken en er ontstaan nieuwe oplossingen en mogelijkheden. Daarnaast zorgt het ervoor dat je, alleen of met andere mensen, een vraagstuk gestructureerd onder de loep neemt. Ook zorgt het ervoor dat je meer begrip kunt tonen voor het perspectief van een ander doordat je dat perspectief zelf ook in moet nemen.

Wat is het?Luistervideo + download methode in tekst met uitleg en download methode in tekst zonder uitleg.
Hoelang duurt het?Dat ligt eraan of je alle petten doet én of je het met meerdere mensen doet. Neem hier minimaal een kwartier voor. In een team met meer dan 5 mensen zou ik hier in elk geval een uur voor uittrekken. Het ligt er ook aan in welke vorm je het gaat doen. Welke vormen er zijn, leg ik je in de video uit. Maar je kunt natuurlijk zelf ook een vorm bedenken! (Zet je groene pet daarvoor op;-).
Voor wie?Je kunt dit heel goed alleen doen, in je relatie, in je vriendschappen, met je collega's, je familie en gezin.
VormIk zou dit zelf beschrijven als een speelse methode. Natuurlijk voelt het soms serieus als je een 'serieus' onderwerp inbrengt maar de manier waarop je dit doet, is speels en onderzoekend.
Lifeplan en Businessplan

Luister naar de uitleg (alleen audio)


Do It Yourself – download hier de methodes om zelf aan de slag te gaan