wasmachine

Wie plukt mij uit de waan van de dag?

Ik zit mensen die het gevoel hebben dat ze geleefd worden, vaak heel stoer te vertellen dat het belangrijk is voor jezelf te bepalen waar je voor staat, wat je wilt in het leven, met je eventuele carrière, als moeder, vader, vriendin etc. Het helpt dan, om die waarden en doelstellingen op papier te zetten zodat je af en toe kan toetsen of de keuzes die je maakt, je helpen je doelstellingen te behalen en of deze keuzes passen bij wat je belangrijk vindt in je leven.

Helaas ben ik zo’n type die af en toe geconfronteerd moet worden met haar eigen advies. Meestal krijg ik die, de laatste tijd vooral van collega Carola, keihard weer terug. Met een bepaald gezicht erbij. Zo’n gezicht wat hoort bij de opmerking: “ik wil niet veel zeggen, hoor, maar gaf jij mij laatst niet het advies om…. Enne… wat ben je nu dan eigenlijk zelf aan het doen?”

Meestal komt dat teruggekaatste advies lekker hard aan, precies wat ik nodig heb. Meestal trek ik dan zo’n gezicht wat prima past bij een ‘opmerking’ in de trant van: “Euuuh….”. Ik kan het hebben, sterker nog: ik waardeer het als iemand mij met mijn eigen opmerkingen in mijn gezicht slaat. Letterlijk is ook niet meteen een probleem, misschien hou ik dan eens langer dan het effect van een bloosmoment of een half glas wijn, die gezonde rode blos. Graag wel op allebei de wangen slaan. Ik hou van symmetrie als het om het uiterlijk gaat. Overigens deelt mijn ietwat naar links hellende neus, deze visie niet. Ik kon ‘m recht laten zetten, zei een KNO arts. Maar dat vind ik dan weer zo’n gedoe.

Geleefd worden is niet de goede omschrijving. Opgaan in de waan van de dag, wel! Momenteel lijkt het alsof er een storm raast op allerlei gebieden in mijn leven. Zakelijk, maar ook privé. Ik hou ervan om veel om handen te hebben en zeker ook van nieuwe uitdagingen. Wel weet ik dat het af en toe nodig is, even tijd te hebben, zaken te ordenen, kijken wat je met zojuist verworven informatie of ideeën wilt en kunt gaan doen, dat soort dingen. Maar ja… ik vind zoveel dingen leuk en ik wil zoveel! Ook laat ik me nog al eens verleiden om mensen te helpen met websites en dat soort dingen. Hartstikke leuk, heerlijk om mensen verder te helpen, maar… Mijn eigen website staat al een tijdje in de steigers. Ik moet dus weer even met beide benen op de grond om te kijken of de keuzes die ik maak ook passen bij hetgeen ik wil (bereiken). Misschien iets minder vaak inspringen? Ietsiepietsie minder afspraken maken? De tijd nemen om ook daadwerkelijk de dingen te doen die ik graag wil?

Wie oh wie geeft mij nu eens toepasbare tips om minder op te gaan in de waan van de dag zodat ik tijd overhoud om dingen te doen die al heel lang in de koelkast liggen te wachten?

Overigens ben ik nu even niet bereikbaar… ik heb beloofd iemand te helpen met een website. ;-))

Comment 1

  1. Laila
    13 april 2011

    Als er tips binnenkomen….wil je me die dan doorsturen? Ik kan er ook wel wat gebruiken momenteel.

    Goed omschreven Wen!!

Write a comment