boek een-klein-beetje-geweldig-

Leestip! Een klein beetje geweldig

Beste, beste Dawn French,

Jij zorgde ervoor dat ik met mijn ogen gericht op één van de allerbeste eerste bladzijdes die ik ooit gelezen heb, door het poortje van de bibliotheek naar buiten liep en vervolgens tegen een paal liep.

Jij met je briljante openingszin was het die me liet snakken naar de tweede zin en de derde en de vierde… Jij was het met je buitengewone formuleringen die me al lezend in de auto liet stappen en de wereld om me heen liet vergeten, ondanks de bult op mijn kop, met je zinnen die doordrenkt zijn van zelfspot en ondergedompeld in een sausje van humoristisch cynisme.

Oh, beste, beste Dawn… Ik heb je boek verslonden en ontdekt hoe het voelt als tranen van genot over je wangen glijden.

Het verhaal over een doorsnee gezin wordt verteld vanuit drie karakters: Mo, dochter Dora en zoon Peter. Het verhaal gaat toch vooral over Mo van bijna 50 die het ouder worden niet goed kan omarmen en worstelt met de gebreken die zich manifesteren.

Ze is kinderpsychologe en werkt aan een handboek over tieners terwijl ze zich soms geen raad weet met haar eigen tieners.

De schrijfstijl van Dawn French spreekt mij aan: eerlijk, simpel, recht door zee met héél veel humor. Ik vond het heerlijk ontnuchterend en raad het aan als je zin hebt in een relativeringsboost.

PS: beste bibliotheek Apeldoorn: het spijt me heus van die deuk in die paal. Zoals beloofd, laat ik jullie volgende week even weten of mijn WA-verzekering dit vergoedt.

Comments 6

 1. 10 maart 2012

  oke, ik ben nu geïnteresseerd. Ben meteen op bol.com de beschrijving gaan lezen en hem daarna op mijn verlanglijstje daar geplaatst.

  1. 11 maart 2012

   Je zou bijna zeggen dat ik aandelen in dit boek heb, haha, maar niets is minder waar. 😉 Ik hou wel van de manier waarop ze schrijft: vol met zelfspot, gewoon simpel en direct.

 2. 28 mei 2012

  Ik ben er ook benieuwd naar, gaat zo in de agenda 🙂

  1. 30 mei 2012

   Tis echt een aanrader! Heb echt dubbel gelegen, dat mens schrijft gewoon zo geweldig. Zoveel zelfspot, daar hou ik van!! (Is bij mij ook regelmatig noodzaak.)

   1. 30 mei 2012

    leuk! ik ben het wordpress nog wel ff aan t uitvogelen hoor, dus zie ineens hier je bericht staan!! maar denk dus dat ik zo ook kan antwoorden (is dit prive of plaats ik nu een reactie op je site hahaha) ???

    1. 8 juni 2012

     Hoi! Haha, heb ik ook hoor! Zie jij mijn reactie nu wel gewoon? (Komt misschien via jouw mail binnen?) En ja… dit is niet privé, dus een reactie op mijn site.. ;-))

Write a comment