Vitesse

Dag 2 van uitdaging: een week positief denken! – Ajax, Vitesse en chocolade

De beren die ik dag 1 op de weg legde, hebben daar de hele dag voor niets gelegen. Ik heb, ondanks het trillende oogspiertje en de wallen, een hele leuke dag gehad. Vitesse-Ajax was heel erg leuk, ook al waren we voor Ajax terwijl we in het Vitesse-vak zaten. Ik was erg onder de indruk van de Vitesse-adelaar die een paar rondjes over de tribunes vloog. Ik heb het zoontje van een vriend van mijn vader, voor altijd in mijn hart gesloten. Deze jongen van acht maakte mijn hele dag in één zin helemaal goed.

‘Heb jij een zus?’ vroeg hij me. ‘

‘Een zusje, ze is tweeënhalf jaar jonger dan ik’ antwoord ik.

‘Hoe oud ben jij dan?’

‘Zesendertig.’

Er ontstaat een stilte. Twee donkere ogen kijken me aan. Een mond hangt open, het duurt even voordat er weer geluid uit komt.

‘Huuuuuuuh?? Echt niet! Dat kan niet! Ik dacht dat jij twintig was!’

Ik weet 100% zeker dat mijn mondhoeken de bovenkant van mijn oren hebben geraakt. Ik had ‘m willen knuffelen, zo lief vond ik dit jongetje. Ik heb me ingehouden. Als dat niet positief is, dan weet ik het ook niet meer!

Helaas bleven mijn zesendertig jarige ogen vrolijk doorknipperen vanwege het overactieve ooglidspiertje. Het is niet zoals met de hik, dat het bij een grote schok stopt.

Dan in het kort vandaag. Ik heb erg veel (geforceerd) positieve gedachten gehad:

  • Het was ontzettend fijn om weer aan het werk te gaan (dat kon ik makkelijk zeggen, want ik ben een uurtje later dan normaal begonnen). Ik zou maar wegkwijnen als ik thuis zou zitten;
  • Dat ik nog steeds ontzettend moe was, gaf helemaal niets. Het is vast ergens goed voor. Ik weet alleen nog niet precies waarvoor;
  • Ik zag in dat een trillend oogspiertje juist heel positief was. Ik besefte dat ik ongemerkt toch aan sport deed. Er is geen andere spier in mijn lichaam dat in zo’n korte tijd zo intensief aan het werk is geweest. Met een paar gespierde ogen zie ik er straks vast tien jaar jonger uit. Je zult het zien!
  • Ik heb vandaag bijgedragen aan mijn gezondheid door het eten van chocolade! Jaja! Hoe positief wil je het hebben? Er bestaat namelijk een chocoladesoort met chia zaadjes die barstensvol zitten met Omega 3 vetzuren. Daarnaast zit het goedje vol met anti oxidanten. Weet je wat nu zo goed van mij is? Ik heb een hele reep van dit gezonde spul naar binnen gewerkt! Ik ben echt trots op mezelf! ‘Wisdom for health and hapiness!’ dat is wat er op de achterkant van de verpakking stond. En dan ook nog biologisch. Echt heel positief allemaal;
  • Dan nog een positief bericht om de dag af te sluiten: ik had mezelf voorgenomen uiterlijk kwart voor negen in bed te liggen met een kop biologische slaapthee (ik ben écht goed bezig!) om lekker een aflevering Lost te kijken met Aaron en op tijd te gaan slapen. Het goede nieuws is: het is kwart over negen en ik heb nog niet eens mijn tanden gepoetst! (Zou wel moeten met al die chiazaadjes tussen mijn tanden.) Ik heb lekker gekletst met mijn zusje aan de telefoon en heb mijn goede voornemen aan de kant gezwiept. Dat is echt verschrikkelijk positief. Echt waar. Dat betekent dat ik een heel flexibel mens ben en me niet laat leiden door de tijd. Zelfs niet als mijn oogleden loodzwaar voelen en mijn lichaam schreeuwt om slaap.
Het gaat mij werkelijk heel goed af, dat positief denken. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan??

Comment 1

  1. 11 mei 2012

    wauw! zonder foute gevoelens chocola kunnen eten! die ga ik ook kopen!

Write a comment