Dag 1 van weddenschap week zonder snoep en vlees

Je kunt natuurlijk ook eerst een week zonder snoep en vlees lezen.

Verboden drop
Resultaat van een nacht waarin ik hooguit 3 uur heb geslapen: duizelingen bij het opstaan, wallen onder mijn ogen, een teint met de kleur: ‘witter dan wit’ én… hersenen die niet van plan zijn volledig mee te werken. Vooral dat laatste is lastig. Als je hersenen niet optimaal functioneren vanwege slaapgebrek, val je ‘terug’ op je automatische piloot die alles volgens een bepaald vast stramien doet.

En zo wilde het dus gebeuren dat mijn rechterarm zich bewoog naar mijn bureaulade waarin een doosje laurierdrop lag te wachten om opengemaakt te worden. Als een robot schroefde ik de dop van de pot en stopte ik het minuskule dropje in mijn mond. Binnen een paar seconden begon mijn mond te schreeuwen en liet ik collega’s in mijn buurt schrikken.

‘Neeeeee!!!’

Ik draaide me om naar de prullenbak en spuugde het dropje, met alle kracht die ik in me had, uit. Echt waar, geloof me, er waren genoeg getuigen, maar ja… ik weet heus wel dat ik de mist in ben gegaan. Wrijf het er dus maar niet in, ik snap het zo ook wel.

Ik was in elk geval goed wakker en mijn collega’s ook.

Koffie met verboden boterkoekVerboden boterkoek
Eén van onze meest gezellige collega’s, Marie-Thérèse, nam Evie (mijn ‘naaste’ collega) en mij mee uit lunchen. Je kent het wel: het nuttige met het aangename combineren. Ik hield het braaf bij een latte macchiato. Tenminste, dat was mijn oprechte bedoeling.

De latte’s van Evie en mij en de thee van Marie-Thérèse werden geserveerd met een schoteltje met drie stukjes boterkoek. Uit gewoonte pakten mijn vingers ‘mijn’ stukje en legden ze deze naast mijn latte.

‘Neeeeee!!!’

‘Wat doe je nu?’ Twee zeer verbaasde ogen boorden zich in mijn eveneens verbaasde ogen. Het duurde even voordat het kwartje viel en de boterkoek bij me weg was gehaald. ‘Oeps!’ Bijna ging het weer mis!

Dit is dus echt ‘de pest’ als je moe bent en niet zo scherp. Dan doe je dingen waarvan je je nieteens bewust bent. Zo zie je maar hoe vanzelfsprekend het is, alles te eten wat je aangereikt wordt, zelfs door je eigen hand.

Bossche Bollen (ook verboden)
De rest van de dag ging prima, behalve dan dat weer een andere collega vroeg wie er donderdag aanwezig zouden zijn omdat ze dan gaat trakteren op Bossche Bollen. ‘Ik!’ hoorde ik mezelf erg enthousiast roepen.

‘Ja, maar jij mag niet!’ merkte Evie weer scherp op. Ze meldde erbij dat ze rijk kon worden door elke keer dat ze mij eraan moest helpen herinneren, een euro te vragen.

Zo verstandig als ik ben (uchg) had ik de chocoladerepen die in het zicht in de auto lagen, in mijn dashboardkastje gestopt. Uit het zicht, uit mijn mond.

Eten zonder vleesVerboden vlees
Behoorlijk uitgeput groette ik het thuisfront en liet ik me zakken op een stoel aan de keukentafel. Ik bekeek mijn bordje en vroeg me even af of we een spelletje ‘zoek de verschillen’ speelden. Er was namelijk met mijn bordje iets aan de hand, er ontbrak iets. ‘Juist ja, de heerlijke geurende gehaktballen versierden drie borden maar niet die van mij.’ *Zucht* Weet je? Als je moe bent, lijkt het wel alsof je extra veel zin hebt in zoetigheid en eten (inclusief vlees).

Mijn maag was dan ook niet tevreden met alleen groenten en aardappelen en schreeuwde om meer (letterlijk). Mijn dochter hoorde de noodkreet (ook letterlijk) en bracht me een gekookt eitje en maakte nog een bordje spaghetti met kaas voor me.

Héérlijk! Dat hielp!

Dochters

 

 

 

 

 

Hoe is het met de andere deelnemers?

Bij Aaron verdween er eveneens ongemerkt een koek in zijn mond… Er viel niets meer uit te spugen.

Mijn vader is vandaag geopereerd en genoot met volle teugen van zijn narcose en weet momenteel waarschijnlijk niet eens wat snoep is.

En Loes? Nou ja… die heeft wat moeilijke momentjes gehad toen ze aan de zijde van mijn vader stond in het ziekenhuis met een rammelende maag en een pot snoep binnen handbereik. Kreeg net een sms dat ze nu geen enkele moeite heeft snoep en chips te laten staan. Ik weet ook, dat het moeilijkste moment vanavond komt… STERKTE!

Comments 2

  1. 26 april 2012

    Zo’n bord broccoli en een aardappel is ook wel errug saai ja… Maar ga je na slechts een week vleesloos wel echt merken wat het effect voor je is? 😉

    1. 26 april 2012

      Nee, waarschijnlijk moet ik nog wel even langer doorgaan. Misschien doe ik dat ook wel, puur om effect te onderzoeken. Nu merk ik niets… mijn lichaam reageert helemaal niet fijn! Niet superfit, maar dat was waarschijnlijk ook zo geweest, als ik wel vlees en snoep gegeten had. Gewoon virusje opgepakt, net in een tijd dat ik het heel druk heb.

Write a comment