WC eend

Waarom 'oma weet raad' geen 'kleindochter weet raad' heet

Zeker één keer in de maand bekijk ik het huis met microscopische ogen. Dit geeft ons toch al niet zo vieze huis, een enorme boost. Elk stofdeeltje dat met het blote oog niet te zien is, wordt op dat moment door mij geregistreerd. Vraag me niet waarom, het zal wel iets met hormonen te maken hebben.

De kalk in onze douchecabine is helaas zelfs door mensen die bijziend zijn waar te nemen. Van dichtbij of veraf, hoe je het ook bekijkt de witte waas is een feit.

Ik heb al vanalles geprobeerd; natuurazijn, chloor, antikalk en middeltjes voor het ontkalken van koffiezetapparaten. Niets hielp. Aangezien mijn bijnaam bij sommige mensen Miss Google is (omdat ik alles op- en nader onderzoek) vestigde ik al mijn hoop op deze uit de hand gelopen zoekmachine. Wc eend bleek de oplossing als ik de verhalen in diverse fora mocht geloven. Wie had ooit nog gedacht dat ik mijn schaarse vrije tijd ging verspillen met het lezen van fora over schoonmaakmiddelen?

Ik promoveerde de fles Wc eend tot bad- en douche-eend en stapte zonder enige voorbereiding, tenzij je het sponsje meerekent, onder de douche. Ik kan je vertellen dat er beslist betere geurtjes op de markt zijn dan Wc eend, maar goed, als het maar helpt. Ik liet het sponsje alle hoeken van de douchecabine zien, totdat mijn hand ineens een beetje vreemd voelde. Het leek alsof de huid van mijn hand weggevreten werd. En dat was  ook zo. Ik keek vol afschuw naar mijn hand die er steeds meer uit ging zien als het sponsje. Ik had de douche al aan tijdens het schoonmaken en dacht dat het stromende water de boel wel voldoende verdunde, maar dit was een behoorlijke misvatting. Ik heb het sponsje laten vallen en mijn hand goed afgespoeld, maar kreeg steeds meer een beeld bij het woord ‘verschrompelen’.

Ik heb meteen mijn kalkverwijderingswerkzaamheden gestaakt en besloot mijn haren te wassen en dit ongewone doucheritueel te beëindigen. Het wassen van mijn haren bleek een onvergetelijke ervaring. Alsof ik mijn hoofdhuid aan het scrubben was met mijn eigen hand.

Toen ik klaar was heb ik iets gedaan, wat ik eigenlijk van te voren had moeten doen: de achterkant van de fles lezen. Dan had ik gezien dat er zoutzuur in WC eend zit!! Verklaart een hoop.

Ik ben me rot geschrokken en heb mijn hand gezworen voortaan handschoentjes te gebruiken. Gelukkig viel de schade mee en voelt alles nu weer helemaal normaal, maar ik had net zo goed brandwonden kunnen hebben, want dat was de bijwerking die vermeld stond op de achterkant van de fles.

Alhoewel Wc eend een prima scrubmiddel bleek te zijn voor zowel mijn hand als mijn longen (de dampen in combinatie met de stoom van de stromende warme douche zullen heus ook in mijn longen terecht zijn gekomen) heb ik nog steeds last van kalk.

Write a comment