fbpx

Ontploffing in koffer

Deze blog is een vervolg op ‘Grensoverschrijdend‘, ‘Uitvliegen‘, ‘Bonaire‘ en ‘Er was eens een barracuda, ‘Peddelen in het mangrovebos‘, ‘Een stenen haai – snorkelen voor beginners‘ en ‘Heen en weer vliegen (maar dan letterlijk) – Aruba‘.

Mijn knorrende maag en ik vergezellen Aaron bij het zoeken naar een geschikt fastfoodrestaurant. We zijn te moe om uitgebreid uit eten te gaan, maar te hongerig om niets te eten.

We stranden al gauw bij de Wendy’s, een soort zusje van de Mac Donalds. Nou moet ik eerlijk zeggen, dat de mensen die mij kennen, niet meteen mijn naam verbinden aan het woord ‘kookkunsten’. Ik kan best koken en kook ook erg gezond, maar culinair… nee, dat is erg vergezocht.

Anyway… met een zak Wendy’s onder de arm, friemelen we wat met ons pasje bij de voordeur van onze hotelkamer en lopen we naar binnen. We bedenken ons geen seconde en duiken, met zak en al, op het maxibed. We installeren de laptop en kijken de serie ‘The Big Bang theory’ terwijl we de kippetjes van de Wendy’s wegknabbelen. We zitten op Aruba waar het buiten ook ’s avonds nog hartstikke warm is en mijn neus krijgt het voor elkaar bevriezingsverschijnselen te vertonen. Ik hobbel naar de gang om de airco heel veel tandjes lager te zetten en besef dat we de koffer nog verder uit moeten pakken. Aaron voelt als eerste aan de kleren die ik eerder die avond over de stoelen had gehangen omdat ze wat nattig aanvoelden.

‘Da’s gek’, zegt Aaron. ‘De kleren zijn nog steeds nat! En… het ruikt hier een beetje naar luier!’

Op hetzelfde moment houd ik mijn föhn in mijn hand. Deze lijkt enigszins verschrompeld aan de buitenkant. Ik graai verder in de koffer en ontdek een soort brandplek op de Ipadhoes. De kleren die nog in de koffer liggen voelen nat, maar ook een beetje vettig. Ineens besef ik wat er gebeurd is.

‘Het ruikt naar luier, zei je?’ vraag ik Aaron terwijl ik ter demonstratie mijn föhn in de lucht houd. Aaron kijkt me aan omdat hij de combinatie niet helemaal snapt.

‘Oef’, zeg ik.

‘De muggenspray?’ vraagt Aaron.

‘Yep!’ Mijn vingers klemmen zich om een groene fles ‘Off’. Geweldig spul! Echt aan te bevelen als je last hebt van muggen! Koop dan wel de oranje fles en niet de groene, want die stinkt naar poepluiers. Enne… stop ‘m ook niet in je koffer als je gaat vliegen, want de druk in het vliegtuig in combinatie met het drijfgas in het flesje geven niet het resultaat waar je op zat te wachten. Het flesje ‘Off’ in mijn hand voelt nu meer aan als een flesje ‘Oeffff…’

Ter illustratie: Aaron en ik zijn echt light travelers. Wij doen samen met één koffer voor onze kleding en andere ‘niet muggenspray bestendige’ spullen. Daarnaast hebben we een kleine koffer als handbagage en een tas. Niet veel. Hartstikke handig hoor, één koffer, maar in dit geval was het erg praktisch geweest als we toch voor twee koffers waren gegaan. Alhoewel… stel dat het flesje ‘Off’ in Aaron’s koffer was ontploft, dan hadden we nog mijn koffer met mijn kleren… Dat klinkt leuk, maar ik heb zo’n gevoel dat Aaron liever niet in mijn bikini op het strand ligt.

Naast het maxibed is er gelukkig ook een maxiwasbak en blijkt shampoo een wonderlijk goedje te zijn. Ook prima geschikt om kleding mee te wassen.

Tot zover. Dit was onze eerste avond op Aruba.

Write a comment