Wat wil je dan wel?

Wat wil je?

Tijdens mijn opleiding tot lifecoach kwam ik in aanraking met de wet van aantrekking. Mijn eerste reactie was weerstand. ‘Wat een zweverige toestand’ dacht ik.

De les was bedoeld om mensen te kunnen coachen wat ze geloven en om open te staan voor verschillende visies.

Ik heb doorgezet en ben de lessen gaan doen. Ik vond het gaandeweg allemaal heel logisch. ‘Het gelijke trekt het gelijke aan.’ Heb je negatieve gedachten, dan volgen negatieve emoties en gevoelens, wat weer invloed heeft op je gedrag en wat je aantrekt.

Andersom net zo: ga je bewust nadenken over wat je wel wilt, dan trek je ook mensen en situaties in je leven aan die overeenkomstig zijn met wat je wilt ‘manifesteren’. Ik zie het bewijs elke dag. Als ik afstem op wat ik wel wil en hierin steeds specifieker ben, dan komen die dingen, mensen en situaties ook in mijn leven. De wet van aantrekking heeft alles te maken met mindset en je hersenen goed gebruiken.

De meeste mensen leven onbewust en reageren op dingen in plaats van bewust voelen en nadenken over wat je wilt en proactief zijn. Een inspirator op dit gebied is Steven Covey. Als ik een tip hieruit kan filteren voor jou is dat:

Zit je in een situatie die je niet wilt, heb je negatieve emoties en gevoelens? Ga dan eens bewust nadenken en fantaseren over:

‘Maar wat wil ik dan wel?’ Wees specifiek. Je hersenen creëren beelden op basis van de woorden die je gebruikt en daaruit vloeien emoties voort.

Zeg je: ‘Ik wil meer energie’, maak dit dan specifiek. Wat is ENERGIE voor jou? Hoe voelt het als je meer energie hebt? Hoe doe je dan? Als je meer energie hebt, wat is er dan anders aan jou en je leven? Denk terug aan momenten dat je meer energie had. Wat was er toen anders aan jou? Wat deed je toen?

Woorden als ‘meer’ en ‘minder’ zijn ook te vaag voor je hersenen. ‘Minder vlees eten’. Wat is dat precies? Twee keer in de week? Minder in hoeveelheid?

Stem dus af op WAT JE WEL WILT in plaats van af te stemmen op wat je niet wilt en wat je wilt vermijden.

Enne… je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je met liefde via persoonlijke coaching, groepscoaching of mijn online academy. Boek een sessie of ga zelf aan de slag.