fbpx
zonder vlees eten

Dag 6 van week zonder snoep en vlees – de effecten

Mango vs Magnum
Vandaag ging hartstikke goed. Ja, ik had zeker trek in een lekkere Magnum, maar ik heb ‘m weerstaan. In plaats daarvan heb ik een Mango gegeten. Ook lekker en wel zo gezond.

Morgen is mijn laatste dag zonder snoep en vlees. Ook ik hang de vlag buiten, alleen om een andere reden.

Koninginnedag
Niet snoepen tijdens Koninginnedag… hoe hebben we het zo verzonnen? Op Koninginnedag hoor je aan die Bossche Bollen ‘look-a-likes’ maar dan in oranje met heel veel zachte, romige slagroom. Gelukkig zijn mijn vader en Loes, twee anderen deelnemers aan deze strijd, morgen ook bij ons. Kunnen we gezellig samen afzien. Misschien is het een idee, morgen de hele dag met (oranje) oogkleppen op te lopen om mezelf zo een beetje te ontzien?

Balans opmaken: wat zijn de effecten?
Jullie zijn natuurlijk razend benieuwd naar de effecten op mijn lichaam en geest van dit experiment? Te denken aan:

  • platte buik
  • glanzend haar
  • stralende huid
  • veeel meer energie.

Helaas… ik moet bekennen dat ik helemaal geen effect zie of voel. De eerste keer dat ik een week zonder snoep doorbracht, bemerkte ik wel degelijk verschil. Niet alleen door die bewuste snoeplozeweek, maar vooral doordat ik sindsdien veel en veel minder snoep eet. Ik heb écht veel meer energie, mijn buik is veel platter en mijn huid is veel mooier. Eerder had ik voorafgaand aan een ‘bepaalde’ periode in de maand weleens last van puistjes, maar die blijven nu meestal weg. En ik mis ze niet.

Meer eten door gebrek aan vlees
Ik merk geen effect op mijn lichaam doordat ik nu geen vlees eet. Aaron wel, hij merkte op dat ik echt veel meer eet. Betekent dit dan dat vlees vult en dat ik door het ontbreken ervan, de ruimte opvul door een extra bord eten te nemen? Hmmmm… eerder stond ik niet ’s avonds laat nog boterhammen te smeren en had ik toch echt aan maximaal twee borden warm eten genoeg. Nu lijkt mijn maag wel een bodemloze put.

Bewust en met mate snoepen
Doordat ik niet veel meer snoepte, merk ik ook weinig verschil als ik snoep helemaal weglaat. Dit geeft mij in elk geval een goed gevoel bij het idee dat je best zo nu en dan wat lekkers kan eten. Eerder at ik uit gewoonte, verveling en troost en werkte ik zo een heel pak koekjes weg en at ik achteloos een zak drop leeg. Nu neem ik alleen wat lekkers als ik er ook echt zin in heb en als ik het ook echt lekker vindt. Geen gevulde koeken meer omdat het er nu eenmaal ligt. Geen slagroomgebak omdat er geen andere gebak is. Als je bewust en dus met mate snoept, zul je zien dat je je lichamelijk en geestelijk een stuk beter zult voelen.

Mango en ViveraPrima vleesvervanger
Rutger en Lisa: bedankt voor de tip voor de vleesvervanger  van Vivera! Ik heb gekozen voor de groenteschijf (ok, het waren er twee!).

Ze waren echt lekker!

Tip: je koopt Vivera bij de Coop of Albert Heijn.

Tot slot: zoek de verschillen:
Mijn bord eten en Aaron’s bord eten…

Vlees vs vleesvervangers

Write a comment